Regisseur Hans Pannecoucke, die samenwerkte met Trijntje Oosterhuis aan haar optreden bij het Songfestival, heeft geen spijt van de manier waarop haar act in beeld is gebracht. 

"We hebben geen goedkope trucs ingezet, maar zijn gegaan voor klein, emotioneel en klassevol. Daar ben ik trots op", vertelt hij aan het AD.

Het optreden van Oosterhuis zorgde in Nederland voor nogal wat kritiek, zo vonden veel mensen het te statisch en op het podium zou te weinig te zien zijn geweest.

Pannecoucke laat de krant weten dat hij 'natuurlijk' teleurgesteld is. "Niet alles is zo gelopen zoals gepland. Dit is teamwork, waarbij je een deel van het team dat voor je aan de slag gaat nog nooit hebt ontmoet", zegt hij over zijn Oostenrijkse collega's.

Video: Trijntje in halve finale Songfestival

The Common Linnets

Pannecoucke deed vorig jaar ook de regie voor de Nederlandse inzending. Hij hielp de The Common Linnets toen aan de tweede plaats op het liedjesfestijn.

Waarom het dit jaar met Oosterhuis niet lukte, weet Pannecoucke niet. "Niemand zal ooit exact weten waaraan het heeft gelegen. Teveel factoren bepalen daarvoor de uitslag. Feit is dat het niet is gelukt. Ik zal deze rit daarom niet koesteren voor het resultaat, maar wel omdat ik Trijntje heb leren kennen als een fantastische vrouw."