Songfestivalwinnares Conchita Wurst zegt dat ze graag eens een weekje te gast zou willen zijn bij de Russische president Poetin.

Wurst won in 2014 het Eurovisie Songfestival met Rise Like A Phoenix en ontmoette onder meer secretaris-generaal Ban Ki-moon van de VN. "Ik heb de kans gekregen om allerlei belangrijke mensen te ontmoeten op hoge posities. Ik wil mijn boodschap graag op die manier verkondigen."

Poetin staat hoog op haar lijstje van politici die ze graag nog eens wil spreken. "Ik zou graag een week met hem doorbrengen", zegt ze. "Ik vraag me af hoe het is om hem te zijn." Vorig jaar liet de Russische president zich nog negatief uit over Wurst, die geboren werd als Thomas Neuwirth.

Musical

Hoewel het al een jaar geleden is dat Wurst het Songfestival won, is pas net haar debuutalbum verschenen. "Ik wilde vooral iets afleveren om mezelf mee te vermaken", aldus Wurst. "Mijn leven is net een musical. Als het regent, zit ik uit het raam te turen met een droevig liedje van Barbra Streisand."

Ook is zojuist een autobiografie verschenen over het leven van de artiest. "Aanvankelijk bedankte ik voor het aanbod van de uitgever. Ik ben pas 26, veel te jong om mijn memoires te schrijven. Dus ik heb geprobeerd een boek te schrijven dat ik zelf ook zou kopen: eentje met veel plaatjes erin."