Afgelopen vrijdag verscheen het nieuwe album van Trijntje Oosterhuis, maar ondanks haar deelname aan het Eurovisie Songfestival verkoopt de plaat niet buitengewoon goed.

In de midweek (tussenstand) van de Nederlandse Album Top 100 van GfK komt het album Walk Along op nummer 7 binnen. Zanger Kenny B lijkt vrijdag op nummer 1 te debuteren in de definitieve lijst. Van zijn album zijn tot nu toe drie keer zoveel exemplaren verkocht als die van Oosterhuis.

Ook de nieuwe albums van Douwe Bob, Django Wagner, Eros Ramazzotti, Mumford & Sons en Faith No More verkopen beter dan die van de songfestivalzangeres. Dat is een scherp contrast met de afgelopen twee jaar, toen zowel Anouk als The Common Linnets op nummer 1 binnenkwamen.

Mogelijk dat Walk Along vrijdag alsnog hoger in de Album Top 100 binnenkomt, want Oosterhuis gaat haar album woensdagavond nog promoten bij RTL Late Night. Wellicht had een finaleplek wel tot een nummer 1-notering in de verkooplijst geleid.

Concurrentie

Negen albums van Oosterhuis bereikten de top 10 en twee piekten zelfs op de eerste plek: The Look Of Love - Burt Bacharach Songbook (2006) en Wrecks We Adore (2012). Vier albums liepen de eerste plek mis, vanwege concurrentie van Dido, Paul de Leeuw, Susan Boyle en Marco Borsato.

Trijntje Oosterhuis vertegenwoordigde Nederland dinsdagavond tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival met het door Anouk geschreven liedje Walk Along. Ze wist met het nummer niet voldoende punten te verzamelen om door te gaan naar de finale.