Trijntje Oosterhuis heeft het niet voor elkaar gekregen een plek in de finale van het Songfestival te pakken. Volgens Gerard Joling is dit gedeeltelijk de schuld van haar stylisten.

Dat zegt Joling in gesprek met RTL Late Night.

"Trijntje is een begenadigd zangeres. Ze had een finaleplek moeten krijgen. Ze zong zuiver", aldus Joling die zelf in 1988 op het Songfestival zong.

Dat Oosterhuis toch naar huis moest lijkt Joling ook haar stylisten aan te rekenen. "Dat broekpak was wanstaltig, ik vind het een schande voor degene die haar gestyled heeft. In haar eerste jurk zag ze er fantastisch uit, want ze heeft mooie borsten. Ik vind het een zwaktebod dat ze naar een ander pak is gegaan."

Jumpsuit

Oosterhuis besloot een wijdvallende jumpsuit tijdens de halve finale aan te trekken en dus niet de jurk van ontwerper Tycho Boeker. De meningen over haar keuze waren sterk verdeeld. 

Ruud van der Peijl werd in de aanloop naar het optreden genoemd als de man die zou bepalen wat Oosterhuis uiteindelijk aan zou trekken. In hoeverre hij daadwerkelijk de keuze heeft gemaakt is niet duidelijk.

Video: Optreden Trijntje Oosterhuis tijdens halve finale