Hoewel Jan Smit maandag nog zei vol vertrouwen te zijn in de prestaties van Trijntje Oosterhuis op het Eurovisie Songfestival, lijkt hij nu sceptischer. "We komen iets tekort qua beleving."

Dit zegt de zanger dinsdag in de ochtendshow Tim in de Morgen op Radio 10.

Smit heeft Oosterhuis maandag voor het eerst zien optreden tijdens de generale repetitie. Hij lijkt nu zijn twijfels te hebben bij het optreden. "Ze staat heel goed te zingen zoals altijd, dus daar hoeven we ons absoluut niet druk om te maken, maar andere landen maker er veel meer een show van", zegt hij.

De zanger verzorgt samen met Cornald Maas voor Avrotros het commentaar bij de twee halve finales dinsdag en donderdag en de finale op zaterdag. 

Focus

Smit noemt de hele heisa rondom de jurk van Oosterhuis afleidend. "Misschien is het ook een goede les voor de toekomst. We moeten vooraf veel meer nadenken over hoe het eruit komt te zien, niet achteraf nog allemaal veranderingen doorvoeren. We vallen gewoon niet op. De focus ligt nu niet bij de muziek en dat vind ik jammer", aldus de Volendammer.

De zanger spreekt zich ook uit over de keuze van Trijntje Oosterhuis om een broekpak aan te trekken, in plaats van de veelbesproken jurk waar ze eerder kritiek op kreeg. "Ze draagt nu waar ze zich het lekkerst in voelt, en als Trijntje dat graag wil, dan zullen we dat moeten accepteren. Maar ik vind die andere jurk mooier."

"We gaan het zien vanavond. Maar het wordt een lastige wedstrijd", sluit hij af.