Trijntje Oosterhuis zingt dinsdagavond het nummer Walk Along tijdens de halve finale van het Eurovisiesongfestival in een zwarte jumpsuit met diep decolleté. Dat laat de organisatie maandag weten. 

Tijdens een van de eerste repetities droeg Oosterhuis een zwarte jurk van ontwerper Tycho Boekers, met een naveldiep decolleté. Nadat zowel fans als de internationale pers zich negatief uitlieten over de jurk, droeg ze op de volgende repetitie een andere, meer verhullende jurk.

Nu blijkt dat Trijntje Oosterhuis Nederland dinsdagavond in een broekpak zal vertegenwoordigen op het Songfestival. Anders dan bij de voorgaande repetitie, droeg ze er tijdens de generale repetitie ook geen leren jasje overheen. Haar schouders zijn wel deels bedekt.

Close-up

Het optreden van Oosterhuis start met een close-up van haar ogen. Daarna zoomt de camera langzaam uit. Ze blijft voortdurend recht in de camera kijken. Net als het optreden van The Common Linnets vorig jaar is de performance van Oosterhuis geregisseerd door Hans Pannekoek.

Maandagochtend gaf Oosterhuis aan zich geen zorgen te maken over haar optreden. "Ik kan elk moment gaan", zei ze zelfverzekerd. Maandagavond verdeelt de vakjury alvast de jurypunten voor het optreden van Oosterhuis, die het door Anouk geschreven liedje Walk Along zingt.

Definitieve keuze

Maandagavond moet Oosterhuis op het podium staan in de outfit die ze ook dinsdagavond draagt tijdens de eerste halve finale.

De repetitie die maandagavond op het programma staat, wordt namelijk beoordeeld door de vakjury, die dan ook meteen zijn punten geeft. Die tellen voor vijftig procent mee in de uiteindelijke uitslag.

De zangeres liet eerder weten haar zoontjes te laten beslissen over haar outfit. 

Video: Beelden van de eerste repetitie