Trijntje Oosterhuis is verbijsterd over de reacties op haar jurk, die een diep decolleté heeft.

Dat vertelt ze woensdag bij de Coen en Sander Show.

De zangeres trad afgelopen maandag tijdens haar eerste repetitie op in een zwarte jurk met een diep uitgesneden decolleté. Het zorgde voor veel ophef bij verschillende media.

"Ik ben wel verbijsterd over de hoeveelheid reacties", vertelt Oosterhuis. "Dat is wel opmerkelijk. Ik weet niet precies wat er allemaal gezegd wordt, maar ik vind het apart dat mensen er zo erg mee bezig zijn. Natuurlijk mag iedereen over mijn jurk praten, maar zo verrassend vind ik 'm ook weer niet."

Oosterhuis hoopt dan ook dat de discussie over haar jurk snel voorbij is. "Ik hoop dat het langzamerhand weer over mijn nummer gaat. Ik ben het gewoon niet gewend, dat mensen het over randzaken hebben."

Wenen

Oosterhuis arriveerde zondagavond in Wenen, waar het songfestival dit jaar plaatsheeft. Ze staat op 19 mei in de halve finale. Als ze genoeg punten haalt, staat ze volgende week zaterdag in de finale van het Europese liedjesfestival.

Songfestivalcommentator Cornald Maas liet via Twitter weten dat de zangeres "vocaal ijzersterk'' was tijdens de repetitie. "En de outfit is ... uhm... gewaagd."

Op de eerste beelden was al te zien dat Oosterhuis tijdens het couplet op een donker podium staat met enkel een spot op haar gericht. Op de achtergrond verschijnen bij het refrein beelden van een liefdesscène waarbij een vrouw een man ontmoet.