Trijntje Oosterhuis heeft haar eerste repetitie voor het Eurovisiesongfestival erop zitten. De zangeres trad op in een zwarte jurk met een diep uitgesneden decolleté.

Omroep Avrotros laat via Twitter weten dat Oosterhuis de jurk ook tijdens de halve finale volgende week zal dragen. De zangeres doet mee met het nummer Walk Along.

De jurk van Oosterhuis heeft lange mouwen en is ontworpen door Tycho Boeker. De zangeres droeg het haar maandagmiddag strak naar achteren.

Bas Kosters heeft de kleding van haar vier achtergrondzangeressen ontworpen. 

Kansen

In tegenstelling tot eerdere uitspraken zegt Oosterhuis nu dat ze wel een kans heeft om de overwinning in Wenen te pakken. "Ik heb nooit gezegd dat ik waarschijnlijk niet zal winnen", vertelt de zangeres aan Veronica Magazine.

"Wat ik wilde aangeven is dat ik het simpelweg niet voor het zeggen heb. Natuurlijk hoop ik dat ik win. Een voetballer die een penalty neemt, wil de bal ook in het net zien gaan."

Video: Trijntje Oosterhuis vindt dat de gewaagde jurk bij haar past

Wenen

Oosterhuis arriveerde zondagavond in Wenen, waar het songfestival dit jaar plaatsheeft. Ze staat op 19 mei in de halve finale. Als ze genoeg punten haalt, staat ze volgende week zaterdag in de finale van het Europese liedjesfestival.

Songfestivalcommentator Cornald Maas liet via Twitter weten dat de zangeres "vocaal ijzersterk'' was tijdens de repetitie. "En de outfit is ... uhm... gewaagd."

Op de eerste beelden was al te zien dat Oosterhuis tijdens het couplet op een donker podium staat met enkel een spot op haar gericht. Op de achtergrond verschijnen bij het refrein beelden van een liefdesscène waarbij een vrouw een man ontmoet.