Trijntje Oosterhuis zal Nederland in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival op dinsdag 19 mei vertegenwoordigen.

Dat maakt de organisatie van het evenement maandag bekend. Het Eurovisie Songfestival is dit jaar in Wenen.

Oosterhuis zingt daar het lied Walk Along, dat geschreven is door Anouk. Naast Nederland staan Griekenland, Macedonië, Estland, Moldavië, Finland, België en Armenië in de eerste helft van de halve finale.

In de tweede helft komen Servië, Denemarken, Wit-Rusland, Roemenië, Rusland, Albanië, Georgië en Hongarije aan bod.

Tweede halve finale

In de eerste helft van de tweede halve finale op 21 mei zingen Noorwegen, Ierland, Tsjechië, Litouwen, San Marino, Malta, Portugal en Montenegro. In de tweede helft volgen Zwitserland, Azerbeidzjan, Slovenië , Letland, Polen, IJsland, Israel, Cyprus en Zweden. 

In de finale nemen vervolgens naast de winnaars van de halve finales Oostenrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje en Frankrijk het tegen elkaar op.

Wurst

De Oostenrijkse zanger Conchita Wurst won de editie van 2014, Nederland werd toen vertegenwoordigd door The Common Linnets. Zij behaalden de tweede plaats.

Miljoenen Europese tv-kijkers brengen die twee avonden hun stem uit op hun favoriete artiesten. Uit beide halve finales gaan de tien deelnemers met de meeste stemmen door naar de finale. Om te voorkomen dat bevriende landen op elkaar stemmen, werden deze landen bij de loting uit elkaar gehouden.

Video: Bekendmaking songfestivallied Trijntje