Het Duitse folktrio Elaiza kan de gekte rond het Eurovisie Songfestival maar moeilijk bevatten.

De drie dames vertegenwoordigen Duitsland zaterdagavond in de finale van het liedjesfestijn met het nummer Is It Right en worden overrompeld door alle aandacht die daarbij komt kijken.

"Zo veel mensen willen op de foto met ons en ze zijn zo lief en zachtaardig. Het is ongelooflijk, zo cool!", zegt frontvrouw Elżbieta Steinmetz. 

"We proberen elke negatieve gedachte en energie gewoon weg te stoppen, want we zijn zo dankbaar met de mogelijkheid dat we onze muziek mogen delen met Europa." Steinmetz kan nog steeds niet geloven dat ze zaterdag op het podium van het liedjesfestijn mag klimmen.

Fan

"Ik ben een groot fan van het Eurovisie Songfestival en ik volg deze show al sinds ik acht jaar was", vervolgt ze. "We beginnen het ons hier pas te realiseren. Het is zo verwarrend."

De zangeres, die Elaiza vormt met Yvonne Grünwald en Natalie Plöger, hoopt het publiek "een beetje terug te kunnen geven" met hun optreden. "Want zij hebben ons zo veel gegeven, deze mogelijkheid om te staan op zo'n groot podium. En daar ben ik dankbaar voor. Ik kan alleen maar hopen dat ze ons liedje leuk vinden."

Overzicht inzendingen Eurovisie Songfestival 2014 | Cd-recensie The Common Linnets | Interview The Common Linnets