De Italiaanse zangeres Emma Marrone treedt tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival op als Romeinse keizerin. "Ik sta als een veroveraar op het podium", vertelt ze aan NU.nl.

"Ik zal eerlijk zijn: ik wil winnen. Maar het wordt moeilijk, heel erg moeilijk", aldus Marrone. De zangeres staat er namelijk niet goed voor bij de bookmakers.

Het liedje La Mia Città staat op een teleurstellende achttiende plek bij de wedkantoren.

Tot op heden was nummer 17 de laagste positie voor Italië in de Europese liedjeswedstrijd. Dat was in 1966 met Dio, Come Ti Amo van Domenico Mudugno. Meestal eindigt Italië is de top 10 van het Songfestival.

Desondanks staat ze als een trotse Romeinse heerser op de bühne. "Het optreden is geïnspireerd door de Romeinse cultuur", legt ze uit. "Ik vertegenwoordig Rome, de Italiaanse hoofdstad van de kunst, met een rijke historie. Tegelijkertijd kijk ik naar de toekomst."

Zelf verwacht Marrone vooral concurrentie van Frankrijk, Spanje, Oostenrijk en Groot-Brittannië. Italië won twee keer het Eurovisie Songfestival: in 1964 met Non Ho L’età van Gigliola Cinquetti en in 1990 met Insieme: 1992 van Toto Cutugno.

Overzicht inzendingen Eurovisie Songfestival 2014 | Videoclips van alle songfestivalliedjes | Interview The Common Linnets