Songfestivalcommentator Cornald Maas denkt dat de Nederlandse inzending Calm After The Storm zaterdag in de top 10 gaat eindigen bij het liedjesfestijn. Dat zegt hij donderdag tegen NU.nl.

"Dat verwacht ik op basis van de 'buzz' rond de Nederlandse inzending, de reacties van de commentatoren en hoe de vakjury's gestemd hebben", aldus Maas.

"Maar ook als ik kijk hoe we bij de bookmakers liggen en een plek in het tweede deel van finale toebedeeld hebben gekregen."

Nederland staat in de voorspellingen van Unibet op de derde plaats in de verwachte einduitslag, meldt het wedkantoor donderdag.

Inmiddels zijn Ilse DeLange en Waylon daarmee Groot-Brittannië en Hongarije voorbij gestreefd. Zweden blijft bovenaan staan bij de bookmaker. De ranglijst kan na de tweede halve finale van donderdagavond overigens nog flink wijzigen.

Bookmakers als Unibet zitten wat de top 3 betreft niet vaak naast de echte uitslag. Anouk stond vorig jaar op de achtste plek en in de uren voor de finale op de zevende positie bij Unibet. Met haar liedje Birds eindigde ze uiteindelijk als negende in de finale.

Enig in soort

"Veel van de andere sterke ballads zitten in de eerste helft, waardoor wij opvallen in het parcours van voornamelijk uptempo nummers", vervolgt Maas. "Daar is het het enige in zijn soort. Er zullen mensen zijn die daar niet voor gaan, maar wie er wel voor gaat, gaat er ook massaal voor."

Het nummer van gelegenheidsduo The Common Linnets stond daags na de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival in de top 10 van Zweden, Denemarken, Finland, Estland, Letland en Litouwen genoteerd. Donderdagavond is de tweede halve finale.

Overzicht inzendingen Eurovisie Songfestival 2014 | Videoclips van alle songfestivalliedjes | Interview The Common Linnets