Miss Montreal zou best wel eens mee willen doen aan het Eurovisie Songfestival. "Eigenlijk wil ik de hilariteit wel eens meemaken", zei de zangeres op Q-music tegen Jeroen van Inkel. 

Maar toch heeft ze ook haar twijfels. "De enige reden dat ik er niet aan mee zou doen, is omdat ik bang ben dat iedereen mij dan in een keer stom vindt."

Miss Montreal zat dinsdagavond net als een paar miljoen andere Nederlanders aan de buis gekluisterd voor de eerste halve finale van de liedjeswedstrijd.

Dankzij de deelnemers uit Letland, die Cake To Bake zongen, besloot ze zelf eens aan de slag te gaan in de keuken. "Het nummer zat in m'n hoofd, ik kon die cake maar niet loslaten", aldus de zangeres.

"Toen dacht ik: eigenlijk heb ik nog nooit een cake gebakken in m'n hele kansloze leven." De 29-jarige Miss Montreal spendeerde in totaal zo'n zes uur aan het halen van een mixer, bakvorm, alle ingrediënten voor de cake en het bakken ervan. "Nu is 'ie klaar, allemaal dankzij dat leuke liedje op het Songfestival."

Overigens schat de zangeres The Common Linnets, die dinsdag de finale bereikten met Calm After The Storm, redelijk hoog in. "Ik vind het een heel mooi nummer. En ik denk wel dat 'ie in de top vijf eindigt. Maar ik heb op mijn cake gezet met glazuur: Ilse plus Waylon is nummer één."

Optreden The Common Linnets op Songfestival smetteloos | Overzicht inzendingen Eurovisie Songfestival 2014 | Videoclips van alle songfestivalliedjes | Interview The Common Linnets