Radio 2-dj Daniël Dekker vindt dat de finaleplek van The Common Linnets bijdraagt aan een positieve kijk op het Songfestival. "Dat gaat de komende dagen erg spelen", aldus de programmamaker.

"Wat er zo mooi aan is, is dat het een samenhorigheidsgevoel kweekt", vindt Dekker.

"Dat chauvinisme dat we hebben als we iets kunnen winnen met zijn allen. Ik ben blij dat we dat als AVRO-TROS kunnen faciliteren. Dat is iets wat bij onze omroep past, amusement maken, en dit is daarvan wel het summum."

"Dat we het tweede achtereenvolgende jaar succes met het Songfestival hebben, dat koesteren we ook, daar zijn we heel erg blij mee." Dinsdagavond traden Ilse DeLange en Waylon tijdens de eerste halve finale op met het liedje Calm After The Storm.

Nederland werd pas als negende van de tien finalisten aangekondigd. "Ik zat ‘m echt te knijpen", zegt Ilse DeLange op Radio 2. Ook Waylon geeft toe dat het erg spannend was. "Ik dacht: het zal toch niet zo zijn dat we niet doorgaan?", lacht hij.

Expertise

"Je moet een plan hebben om uiteindelijk toch te winnen", vindt Dekker. "Die ambitie heb ik en die ambitie ligt ook zeker bij AVRO-TROS. Misschien heeft dat er ook mee te maken dat we nu samen zijn gegaan met de AVRO, want dan heb je nog meer expertise in huis en daar kun je meer dingen mee doen."

De TROS-presentator is al jaren nauw betrokken bij het Eurovisie Songfestival en coördineert de Nederlandse bijdrage namens AVRO-TROS. Ook was Dekker jaren commentator bij de songfestivaluitzendingen op televisie. Dit jaar neemt Cornald Maas het van hem over.

Optreden The Common Linnets op Songfestival smetteloosOverzicht inzendingen Eurovisie Songfestival 2014 | Videoclips van alle songfestivalliedjes | Interview The Common Linnets