Als de voorspellingen uitkomen, behalen Ilse DeLange en Waylon zaterdag de top vijf in de finale van het Eurovisie Songfestival. 

Na hun succesvolle optreden in Kopenhagen schat wedkantoor Unibet de kansen voor het Nederlandse duo aanzienlijk hoger in.

In eerdere voorspellingen van het online wedkantoor stond Nederland op de 25e plaats. Afgelopen week stegen The Common Linnets al naar een achttiende klassering. Na de halve finale schoot hun liedje Calm After The Storm door naar de vijfde positie in de ranglijst. Zweden staat voorlopig bovenaan bij de bookmaker.

Ook Armenië, Hongarije en Groot-Brittannië staan in de top vijf. Kijkers die gokken dat Nederland zaterdag wint, krijgen voor elke euro het tienvoudige terug.

Finale

Ilse DeLange en Waylon zijn blij met de plek die zie hebben gekregen in de finale. The Common Linnets moet zaterdag in de tweede helft van de eindstrijd aan de bak. Een mooie indeling, vinden de twee.

"Dan ligt het liedje verser in het geheugen van de kijker", motiveert DeLange over het moment dat het publiek zijn stem kan uitbrengen. "We genieten weer van het moment en we zien wel waar we terechtkomen." Waylon laat weten te mikken op een plek in de top zeven. 

Optreden The Common Linnets op Songfestival smetteloos | Overzicht inzendingen Eurovisie Songfestival 2014 | Videoclips van alle songfestivalliedjes | Interview The Common Linnets