Nederland gaat door naar de finale van het Eurovisie Songfestival 2014.

Ilse DeLange en Waylon alias The Common Linnets traden op met het nummer Calm After The Storm. Vorige jaar bereikte Nederland de finale met Birds van Anouk.

Andere landen die doorgaan naar de finale van het Songfestival zijn Montenegro, Hongarije, Rusland, Armenië, 
Azerbeidzjan, San Marino, Oekraïne, Zweden en IJsland.

DeLange en Waylon zijn in de wolken over het resultaat. "Het was zo spannend op die bank", aldus Waylon. "We hadden er een heel goed gevoel over. Dat het gewoon gelukt is, hoe tof is dat?''

71 procent van de volgers van het liveblog van NU.nl (2418 stemmen) dacht kort na de uitvoering van Calm After The Storm dat Nederland door zou gaan naar de finale van het Eurovisie Songfestival. Ook op social media werd er overwegend positief gereageerd op het optreden.

Bekijk het optreden:

Finale

De tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival wordt op donderdag 8 mei gehouden. Met inzendingen uit onder meer Georgië, Litouwen, Wit-Rusland, Griekenland, Roemenië, Noorwegen en Finland. De grote finale van het Eurovisie Songfestival wordt op zaterdag 10 mei gehouden.

Gastland Denemarken treedt als 23e op tijdens de finale. Nederland is in de tweede helft aan de beurt. Verder is er nog niets bekend over de posities. Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje en Italië zijn, zoals gewoonlijk, automatisch verzekerd van een finaleplek vanwege hun grote bijdrage aan het liedjesfestival.

Bekijk de uitslag:

Optreden The Common Linnets op Songfestival smetteloosOverzicht inzendingen Eurovisie Songfestival 2014 | Videoclips van alle songfestivalliedjes | Interview The Common Linnets