Zanger Waylon draagt dinsdag tijdens het Eurovisie Songfestival een hoed waarop guldens bevestigd zijn. Dat is echter geen anti-Europastatement. "Dan moeten we ook geen vlag meer voeren", zegt hij tegen NU.nl.

"Ik dacht: ik wil iets typisch Nederlands", legt Waylon uit. "Ik wilde teruggrijpen op iets dat echt van ons was als Nederland. Mijn tourmanager vond een zak met oude guldens, Antilliaanse weliswaar, maar dat hoorde ook bij ons. Ik vond het leuk om daar iets mee te doen."

De outfit van Waylon is volledig in het zwart met zilveren accenten en is een creatie van Jan Boelo. Zijn duetpartner Ilse DeLange is geheel in het wit gekleed. Maandagavond waren de eerste 'dress rehearsals', waarbij The Common Linnets de kledingstukken voor het eerst lieten zien.

Waylon heeft de beelden van de generale repetitie teruggekeken en is verguld met het resultaat. "Ik ben niet snel trots of heel blij met wat ik doe, maar dit is echt wel iets bijzonders. Ik ben echt onder de indruk ervan."

"Onszelf buiten beschouwing gelaten, en dan kijk ik puur naar de poppetjes en niet naar wie wij zijn of dat ik mezelf er tof vind uitzien, maar sommige shots zijn bijna legendarisch. Dat vind ik echt. Net alsof het uit 1975 komt en het twee grote Amerikaanse artiesten zijn."

Overzicht inzendingen Eurovisie Songfestival 2014 | Videoclips van alle songfestivalliedjes | Interview The Common Linnets