Het duo The Common Linnets was maandagmiddag te zien tijdens de generale repetitie van de eerste voorronde van het Eurovisie Songfestival met een geslaagde uitvoering van Calm After The Storm.

Tijdens de zogeheten 'dress rehearsal' was zangeres Ilse DeLange te zien in haar witte jurk, ontworpen door Claes Iversen. Haar duetpartner Waylon droeg een zwart pak van de hand van Jan Boelo.

De podiumpresentatie van het tweetal viel op vanwege zijn ingetogen karakter en vormde een contrast met de veelal kleurrijke optredens van andere acts, waaraan vaak een showelement was toegevoegd.

Calm After The Storm wordt dinsdagavond voorafgegaan door de Portugese zangeres Suzy, die in een weinig verhullend rood jurkje over het podium danst. Het optreden van Nederland wordt opgevolgd door een emotionele ballade uit Montenegro met een sprookjesachtige presentatie.

Gedurende hun liedje worden DeLange en Waylon bijna continu door middel van close-ups in beeld gebracht, met een camera die om de twee heen draait. Er is gekozen voor een kleurstelling die voornamelijk uit zwart en wit bestaat, met subtiele animaties op en achter het podium.

Overzicht inzendingen Eurovisie Songfestival 2014 | Videoclips van alle songfestivalliedjes | Interview The Common Linnets