Radio 2-dj Daniël Dekker vindt dat Ilse DeLange en Waylon hun nek durven uitsteken op het Eurovisie Songfestival. "De polls geven goede moed", vertelt hij aan NU.nl.

"The Common Linnets durven een risico te nemen, maar wel een mooi en aanvaardbaar risico", zegt Dekker over de Nederlandse inzending Calm After The Storm. "Ze denken dat country een muziekstijl is die ze in veel Europese landen mooi vinden. Dat moet dinsdag blijken."

Dekker hoopt dat Nederland eindelijk weer eens met de winst er vandoor gaat. "Je gaat toch niet meedoen om lager te eindigen dan vorig jaar? Je wil steeds hoger eindigen: vorig jaar was het nummer 9, dan moeten we nu op zijn minst achtste worden. Anders hoef je hier niet naartoe te gaan."

Na jaren commentator voor de tv-uitzendingen te zijn geweest, staat hij zijn plek af aan Cornald Maas. "Met het samengaan van de TROS met de AVRO, hebben we Mr. Songfestival erbij gekregen en daar maak ik graag plaats voor. Volgens mij is er niemand in Nederland die zoveel ervan afweet als hij."

Populair

De TROS-presentator is al jaren nauw betrokken bij het  Songfestival en vindt dat de liedjeswedstrijd met zijn tijd moet meegaan. "Het ideale songfestivalliedje bestaat niet", denkt hij. "Als je kijkt naar de top 10 van de laatste jaren dan zie je wat op dat moment populair is in Europa."

"Dat was voorheen op het Songfestival wel eens anders en zaten er vreemde dingen tussen. Wie heeft het bijvoorbeeld nog over Lordi (winnaar 2006, red.)? Wat dat betreft gaan de grenzen vervagen. Het Songfestival is een soort tussenstand van wat populaire muziek is in Europa."

The Common Linnets - Calm After The Storm (Live @ De Gouden Uren, 2014)

Overzicht inzendingen Eurovisie Songfestival 2014 | Videoclips van alle songfestivalliedjes | Interview The Common Linnets