De festiviteiten rondom de 59e editie van het Eurovisie Songfestival zijn zondagavond officieel afgetrapt in Kopenhagen. Hierbij werd er rekening gehouden met de dodenherdenking in Nederland.

Iets na 18.00u werd het startsein gegeven voor het Eurovisie Songfestival bij het stadhuis van Kopenhagen. De deelnemers uit alle 37 participerende landen werden verwelkomd. Ook Australië vervult dit jaar voor het eerst een rol in de liedjeswedstrijd.

De artiesten arriveerden op alfabetische volgorde van hun landnaam (in het Engels), maar vanwege dodenherdenking om 20.00 uur mocht de Nederlandse delegatie eerder over de rode loper.

Het duo The Common Linnets, bestaande uit Ilse Delange en Waylon, werd bijgestaan door producer J.B. Meijers, enkele bandleden van DeLange en medewerkers van de AVRO-TROS, onder wie Daniël Dekker en Cornald Maas.

Dinsdag is het tweetal tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival te zien met het liedje Calm After The Storm. "Dit is meer dan we hadden kunnen dromen", liet Waylon weten over de belevenissen in aanloop naar het liedjesfestijn komende week.

Anouk

Ilse DeLange bedankte Anouk nogmaals voor haar succesvolle bijdrage vorig jaar met het nummer Birds, waarmee Nederland na jaren weer in de finale te zien was. "Dankzij Anouk heb ik een ander beeld op het Songfestival gekregen", zei ze.

Ook benadrukte ze nogmaals dat het de twee enkel om de uitvoering van het liedje gaat en niet om de show. "Het liedje komt recht uit het hart en we zijn blij dat we dat kunnen laten zien", aldus DeLange. De laatste week is de populariteit van hun duet toegenomen in de diverse polls.

Overzicht inzendingen Eurovisie Songfestival 2014 | Videoclips van alle songfestivalliedjes | Interview The Common Linnets