De Oostenrijkse travestiet Conchita Wurst was onder de indruk van haar eerste repetitie voor het Eurovisie Songfestival. "Ik dacht: nu ben ik waar ik altijd wilde zijn", aldus Wurst.

"Toen ik voor het eerst daar op dat grote podium verscheen, moest ik mijn tranen in bedwang houden", zegt de artiest tegen de Oostenrijkse omroep ORF.

"Ik vind de podiumproductie erg mooi geworden en het productieteam heeft goed werk geleverd. Nu gaat het enkel nog om de laatste details."

Conchita Wurst wordt namens Oostenrijk afgevaardigd met het nummer Rise Like The Phoenix. De deelname van Wurst is controversieel. De Russische politicus Vitali Milonov wil vanwege Wursts participatie een boycot van het liedjesfestijn in Rusland.

"De deelname van de overduidelijke travestiet en hermafrodiet Conchita Wurst, op hetzelfde podium als de Russische zangeressen, op livetelevisie, dat is duidelijk propaganda van homoseksualiteit en spiritueel verval", liet Milonov in een verklaring weten.

Interview Conchita Wurst op ORF:

Overzicht inzendingen Eurovisie Songfestival 2014 | Videoclips van alle songfestivalliedjes | Interview The Common Linnets