De Nederlandse ontwerper Claes Iversen heeft de jurk ontworpen die zangeres Ilse DeLange zal dragen tijdens haar optreden tijdens het aankomende Eurovisie Songfestival. 

Iversen is blij dat de zangeres een jurk van zijn hand zal dragen in Kopenhagen. "Ik vind het een grote eer om Ilse deLange te mogen kleden voor dit grote evenement", zegt hij.

"Het feit dat het festival plaatsvindt in mijn vaderland Denemarken, maakt het nog bijzonderder." Iversen heeft twee jurken voor DeLange ontworpen, een zwart en een wit exemplaar.  

Hij liet zich bij het ontwerpen insprieren door filmster Brigitte Bardot en de mode van de jaren zestig. De ontwerper heeft samen met zijn team tussen de 150 en 175 uur aan de jurken gewerkt.

DeLange heeft uiteindelijk gekozen voor de witte jurk. Het gaat hierbij om een kort romantisch jurkje met een ronde open hals, een drie kwart mouw en een geplooide bolle, korte rok. De jurk is gemaakt van organza met bloemenprint, met daaroverheen met de hand geborduurde bloemen. 

Kristallen

De zangeres zal de zwarte jurk zondag dragen tijdens de openingsceremonie van het Eurovisie Songfestival. Deze jurk is gemaakt van zwarte zijde met kanten bloemen, pailletten en tweeduizend zwarte en donkerbruine kristallen.

DeLange vormt samen met zanger Waylon het duo The Common Linnets en vertegenwoordigt Nederland dit jaar met het lied Calm After The Storm

Ontwerper Jan Boelo kleedt Waylonijdens het Eurovisie Songfestival. Zijn outfit is zwart met zilveren accenten, zoals grote knopen op de broek en oude guldens om de hoed. Boelo is in totaal bijna twee weken met de outfit bezig geweest.

Overzicht inzendingen Eurovisie Songfestival 2014 | Videoclips van alle songfestivalliedjes | Interview The Common Linnets