Voormalig songfestivaldeelneemsters Marlayne Sahupala en Ruth Jacott zitten in de Nederlandse vakjury voor het Eurovisie Songfestival. 

Dat maakt European Broadcasting Union (EBU) bekend. Ook Tony Berk, Freek Bartels en Sander Lantinga gaan punten geven aan de deelnemers van het liedjesfestijn.

De vakjury, onder leiding van Berk, maakt op basis van repetities voor aanvang van de halve finales en de finale een ranglijst van 1 tot en met 15 waarin de liedjes worden geplaatst.

Die ranglijst telt voor vijftig procent mee. De andere vijftig procent wordt bepaald door televoting. De eerste halve finale, waarin The Common Linnets namens Nederland aantreden, is dinsdag 6 mei. Donderdag volgt de tweede halve finale en zaterdag is de finale. De juryrepetities zijn steeds een dag eerder.

Normaal gesproken komen de namen van de jury pas later naar buiten. Vorig jaar ontstond een relletje toen presentator Daniël Dekker in zijn radioshow per ongeluk onthulde dat Eric van Tijn en Cornald Maas zouden plaatsnemen in de jury. Omdat dat tegen de regels van de EBU was, werd het duo vervangen.

Overzicht inzendingen Eurovisie Songfestival 2014 | Videoclips van alle songfestivalliedjes | Interview The Common Linnets