De Nederlandse rock-‘n’-rollzanger René Shuman zou graag een keer samen met zijn zangpartner Angel-Eye meedoen aan het Eurovisie Songfestival. "We zijn natuurlijk ook een duo", aldus Shuman.

"We zouden het hartstikke leuk vinden om ook eens mee te doen. Rock-‘n’-roll maakt denk ik een grote kans. Misschien nog wel meer kans dan country."

"Er zijn al meer winnaars geweest met rock-’n’-rollsongs", weet de zanger. “Denk bijvoorbeeld aan Waterloo van ABBA of Bucks Fizz met Making Your Mind Up."

Shuman zet zijn twijfels bij de inzending van The Common Linnets. "Het is een aardig nummer, maar weet niet of dit dé song is voor het Songfestival. De resultaten uit het verleden laten zien dat een lied als dit niet voor de hand ligt, maar je weet het nooit."

Shuman en Angel-Eye vieren deze zomer het zestigste jubileum van de debuutsingle van Elvis Presley. In 1954 verscheen de single That’s All Right op Sun Records. Op 16 augustus, de sterfdag van Presley, geeft het duo daarom een speciaal concert in De Doelen te Rotterdam.

Herinneringen

"We hebben vele goede herinneringen aan deze stad en vroeger was het natuurlijk de poort naar Amerika", laat het echtpaar weten. "Verder is De Doelen de grootste en mooiste klassieke concertzaal van Nederland met een sublieme akoestiek."

Tijdens het Elvis And More-concert worden René Shuman en Angel-Eye bijgestaan door een voltallig orkest. Behalve liedjes van Elvis Presley zijn er ook hits van onder meer Chuck Berry en Roy Orbison te horen. Shuman brak in 1986 door dankzij de Soundmixshow en had dat jaar een top 10-hit met But Where My Love.