The Common Linnets treden als veertiende van de zestien deelnemers op tijdens de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival in Kopenhagen, over een kleine twee maanden.

Over het algemeen wordt een loting in de tweede helft van het programma als gunstig gezien. Dit heeft de organisatie maandag bekendgemaakt.

Het lied Calm After The Storm van het gelegenheidsduo van zangeres Ilse DeLange en zanger Waylon, komt na een vrolijk popdeuntje van Portugal en voor de ballad van Montenegro. 

De eerste halve finale is op 6 mei, de tweede halve finale op 8 mei en de finale, waar Nederland zich voor moet plaatsen, is op zaterdag 10 mei. Het Europese publiek en een vakjury bepalen gezamenlijk welke tien landen er per halve finale naar de finale mogen.

Kans

Het gaat een zware opgave worden voor DeLange en Waylon om zich te plaatsen, ze zitten in dezelfde halve finale als favorieten Armenië, Zweden en België. De bookmakers geven het nummer met countryinvloeden op dit moment weinig kans.

Sinds de invoering van halve finales in 2004, wist Nederland zich slechts twee keer te plaatsen voor de finale: in 2004 eindigde het mannenduo Re-Union in de onderste regionen en vorig jaar werd Anouk met het ingetogen nummer Birds negende in de eindstrijd.