Het songfestivalnummer Calm After The Storm van The Common Linnetts komt een dag na de officiële première al op de 38e positie van de Mega Top 50 binnen.

Hoewel een binnenkomst op nummer 38 relatief laag is, moet worden aangemerkt dat de positie gebaseerd is op slechts twee meetdagen sinds het debuut van het liedje.

Woensdag werd Calm After The Storm ten gehore gebracht in De Wereld Draait Door en donderdag werd de officiële versie voor het eerst gedraaid op Radio 2.

Ook andere radiostations pikten het liedje op. Airplay telt mee voor de samenstelling van de Mega Top 50. Het nummer is vandaag pas te koop via de digitale platforms, maar stond daar al twee dagen op de eerste plek dankzij de optie om het nummer als pre-order aan te schaffen.

Gezien de interesse in het nummer, is het goed mogelijk dat Calm After The Storm volgende week doorstijgt naar de hoogste regionen van de Mega Top 50. Het songfestivalnummer Birds van Anouk kwam een jaar geleden op de eerste plek van de lijst binnen.

Nationaal

Calm After The Storm is de 25e hitnotering voor Ilse DeLange in de Mega Top 50 en de zesde voor Waylon, die in 2005 al meedeed aan het Nationaal Songfestival met Leven Als Een Beest, een duet met K-Otic-zangeres Rachel Kramer. Uiteindelijk werd Nederland dat jaar vertegenwoordigd door Glennis Grace.

De samenstellers van de Mega Top 50 merken op dat Nederlandse duo’s geregeld hoog scoorden op het Eurovisie Songfestival. Mouth & MacNeal, Sandra & Andres, Saskia & Serge en Maxine & Franklin Brown wisten allen bij de bovenste tien te eindigen op het liedjesfestijn.