Hoewel de meningen in het land woensdagavond uiteenliepen, lijkt het erop dat het songfestivallied van The Common Linnetts op weg is naar de eerste plek in de Nederlandse hitlijsten.

Het lied Calm After The Storm, waarmee Ilse DeLange en Waylon naar het Songfestival gaan, werd woensdagavond rond 19.30 uur gepresenteerd in het programma De Wereld Draait Door.

Het duo twitterde rond middernacht: "Nummer 1! Yes, our dreams will be sweet! Thank you so much!"

Na afloop van de uitzending werd het liedje dusdanig vaak besteld dat het de eerste plek innam in de iTunes-lijst van woensdag. Dit terwijl het nummer vrijdag pas officieel uitkomt. Donderdagochtend is pas de officiële première van Calm After The Storm op Radio 2.

Gemengd

Of het liedje daadwerkelijk hoog in de hitlijsten terecht komt, wordt pas volgende week vrijdag bekend. Calm After The Storm heeft een uitgesproken countrysound en werd met gemengde gevoelens onthaald op socialmedia. 

The Common Linnets, zoals DeLange en Waylon zichzelf voor de gelegenheid noemen, zal op de 59e editie van het Eurovisie Songfestival in de Deense hoofdstad Kopenhagen proberen de winst in de wacht te slepen. Anouk werd vorig jaar negende met Birds.