Het duo Waylon en Ilse DeLange gaat eind deze week bepalen welke liedjes in aanmerking komen voor hun optreden op het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen.

"Een paar liedjes hebben onze voorkeur, we gaan eind deze week samen zitten", vertelt zanger Waylon tegen NU.nl tijdens de Olympische Spelen in Sotsji waar hij optrad in het Holland Heineken Huis.

"Dan gaan we met z'n tweetjes, met een glaasje wijn erbij denk ik, luisteren naar die liedjes en kijken wat er overblijft voor het Songfestival."

Het tweetal zal na dat overleg waarschijnlijk niet meteen het nummer naar buiten brengen, omdat er ook nog dingen geregeld moeten worden met de organisatie van het Songfestival. "Ik denk dat het nog iets langer duurt, maar eind deze week gaan we bepalen: dat is voor ons het liedje."

Beide artiesten zien het niet zitten dat andere mensen zich met de keuze gaan bemoeien. "We hebben besloten dat we dat zelf gaan besluiten. Misschien dat we er een derde persoon bij halen als we twijfelen tussen twee liedjes, maar ik denk dat we er wel uitkomen."

Bekijk het interview met Waylon:

Uitgesteld

Waylon zal de komende tijd vooral druk zijn met het Songfestival. De zanger heeft de release van zijn album Heaven After Midnight uitgesteld van maart naar september omwille van het optreden in de Deense hoofdstad begin mei.

"We hebben daarop 'ja' gezegd en als je A zegt, moet je ook B zeggen. Daar horen alle verplichtingen rondom het festival bij. Mijn album heeft meer aandacht nodig dan het Songfestival. We zouden in tijdsdruk komen, omdat er te veel afspraken staan rond het Songfestival."