ATHENE - Griekenland heeft genoeg van de felle kritiek op zijn financiële beleid. Dat heeft president Karolos Papoulias dinsdag duidelijk gemaakt toen hij de voorzitter van de Canadese Senaat, Noël Kinsella, ontmoette.

''Tot nu toe hebben wij meedogenloze afranselingen te verduren gehad. Ik denk dat we voldoende voor onze fouten hebben betaald'', zei de president.

Hij vindt dat Europa moet begrijpen dat het Griekenland moet helpen. ''En niet alleen Griekenland, maar ook Spanje, Portugal en Ierland om de economische crisis te boven te komen'', zei de 83-jarige vroegere verzetsstrijder Papoulias.

Trojka

Vertegenwoordigers van de Europese Centrale Bank, het Internationaal Monetair Fonds en de Europese Unie, de zogeheten trojka, zijn in Griekenland om te spreken over een nieuwe reeks bezuinigingen. Naar verluidt hebben zij een deel van de plannen die de regering in Athene heeft ingediend, afgewezen.

Betogers van een vakbond die banden heeft met de communistische partij, hebben dinsdag de entree van het ministerie van Arbeid geblokkeerd. Daardoor moest een bespreking tussen de trojka en minister Ioannis Vroutsis worden uitgesteld.

Lees alles over Griekenland en de schuldencrisis in onze dossiers