'Schäuble krijgt Griekse collega op bezoek'

BERLIJN - De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble overlegt volgende week dinsdag in Berlijn met zijn Griekse collega Yannis Stournaras over de economische vorderingen van Griekenland.

Dat meldde persbureau Reuters donderdag op basis van Duitse regeringsbronnen.

Het bezoek van Stournaras komt bijna 2 weken na het bezoek van de Griekse premier Antonis Samaras aan bondskanselier Angela Merkel.

Samaras vroeg daarbij extra tijd om de vele bezuinigingen uit te voeren die nodig zijn om de Griekse financiën op orde te krijgen. Hij herhaalde dat verzoek bij ontmoetingen met de Franse president François Hollande en de voorzitter van de eurogroep, Jean-Claude Juncker. Veel bijval leek hij daarbij echter niet te krijgen.

Aanmerking

Experts van de EU, het IMF en de ECB onderzoeken momenteel of Griekenland in aanmerking komt voor het volgende deel van de toegezegde noodleningen.

Het definitieve oordeel daarover wordt op zijn vroegst eind september geveld, stelde eurocommissaris Olli Rehn eerder deze week. Het kan echter ook tot begin oktober op zich laten wachten, voegde hij daaraan toe.

Alles over de situatie in Griekenland

Alles over de schuldencrisis

Lees meer over:
Tip de redactie