NEW YORK - Duitsland behoudt de hoogste beoordeling van zijn kredietwaardigheid, de zogeheten AAA-rating, bij Standard & Poor's (S&P).

De kredietbeoordelaar herhaalde donderdag dat de vooruitzichten voor de Duitse economie stabiel zijn. Vorige maand verlaagde een andere firma, Moody's, de vooruitzichten van stabiel naar negatief.

De groeimotor van de eurozone is volgens S&P bestand tegen mogelijke financiële en economische schokken. De AAA-rating weerspiegelt volgens de kredietbeoordelaar dat de Duitse economie modern, zeer breed georiënteerd en concurrerend is.

''Duitsland heeft aangetoond grote economische en financiële schokken op te kunnen vangen, zoals de hereniging in de jaren '90 en de mondiale recessie in 2009'', aldus S&P.

Wel gaat S&P uit van een ''aanzienlijke groeivertraging'' van de Duitse economie van een gemiddelde van meer dan 3 procent in de afgelopen 2 jaar naar circa 1 procent in 2012 en 2013.

Klik op een land om de kredietbeoordeling te bekijken. De gegevens zijn afkomstig van The Guardian. Download de data hier. - (c)NU.nl/Jerry Vermanen

Vijf vragen kredietbeoordelaars