LUXEMBURG - De werkloosheid in de eurozone is in juni gestabiliseerd op 11,2 procent van de beroepsbevolking. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat dinsdag.

De ontwikkeling van de werkloosheid voldeed daarmee aan de verwachtingen van economen. In de eurolanden nam het totaal aantal werklozen in juni met 123.000 toe ten opzichte van de voorgaande maand.

Eurostat telde 2 miljoen meer werklozen dan in juni 2011 (pdf). In die periode lag het werkloosheidspercentage op 10 procent.

Beweeg de cursor over de lijn om de percentages te zien. De gegevens zijn afkomstig van Eurostat. Bekijk hier een grote versie. - (c)NU.nl/Jerry Vermanen

Nederland

De laagste werkloosheid werd vorige maand gemeten in Oostenrijk (4,5 procent) en Nederland (5,1 procent). De werkloosheid is met 24,8 procent het hoogst in Spanje.

De problemen op de Griekse arbeidsmarkt zijn echter niet veel minder groot. Daar heeft 22,5 procent van de beroepsbevolking geen betaalde baan.

Italië

In Italië liep de werkloosheid op tot 10,8 procent. Dat is het hoogste niveau sinds het begin van de huidige meetmethode in 2004.

Eerder op de dag meldde het Duitse arbeidsbureau dat de werkloosheid in Europa's grootste economie deze maand is gestabiliseerd op 6,8 procent. Volgens het hoofd van het arbeidsbureau blijven de ontwikkelingen op de Duitse arbeidsmarkt positief, maar nemen de vooruitzichten voor verdere verbeteringen af.

Klik op de landen op de kaart om de percentages te zien. De gegevens zijn afkomstig van Eurostat. Bekijk hier een grote versie. - (c)NU.nl/Jerry Vermanen

Inflatie

De inflatie in de eurozone is in juli stabiel gebleven op 2,4 procent op jaarbasis. Het cijfer komt overeen met de gemiddelde verwachting van economen.