'Grieken betalen obligaties volledig uit'

ATHENE - Griekenland zal houders van staatsleningen die dinsdag aflopen, volledig uitbetalen. Dat meldden dinsdag bronnen binnen de Griekse regering.

Het gaat om een bedrag van 430 miljoen euro aan leningen van crediteuren die in maart weigerden akkoord te gaan met een obligatieruil, waardoor zij een groot deel van hun geld kwijt zouden raken.

Griekenland dreigde tot dusver de schuldeisers die niet mee wilden werken aan de schuldsanering, gewoonweg niet te betalen.

Dat zij nu toch hun geld terug krijgen, zal volgens marktkenners tegen het zere been zijn van de private obligatiehouders die wel akkoord zijn gegaan met de ruil en daardoor grofweg driekwart van hun investering zijn kwijtgeraakt.

In totaal was volgens de Grieken een bedrag van 6,4 miljard euro aan Griekse obligaties niet aangemeld voor de schuldenruil. Het gaat daarbij om schuldpapier dat de Griekse staat zelf heeft uitgegeven of waarvoor zij garant staat. Dat besloten is de obligaties die dinsdag afliepen wel af te lossen, wil volgens het ministerie niet zeggen dat dit met de overgebleven schulden ook zal gebeuren.

Lees alles over Griekenland en de schuldencrisis in ons dossier

Lees meer over:
Tip de redactie