BRUSSEL - De discussie over een aparte speciale Europees commissaris voor het met schulden overladen Griekenland is woensdag weer opgelaaid.

Jean-Claude Juncker, de voorzitter van de vergaderingen van de ministers van Financiën van de 17 eurolanden, opperde tijdens een debat in het Europees Parlement en in een interview dat de Europese Unie een speciale commissaris moet aanwijzen die toezicht houdt op het land om uit de crisis te komen.

De voorzitter van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, verwees het idee direct naar de prullenbak. Hij kreeg bijval van de Griekse premier Lucas Papademos, die woensdag met Barroso overleg had.

''Het nieuwe economische programma voor Griekenland wordt door de Grieken uitgevoerd'', aldus Papademos. De steun die Athene krijgt van de EU is voldoende om het programma te doen slagen.

Tweede redding

Griekenland moet strenge hervormingen en bezuinigingen doorvoeren in ruil voor een tweede reddingspakket van 130 miljard euro.

Juncker verzette zich stevig tegen de speculatie over een derde reddingspakket voor Griekenland. Onder meer de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble sloot het niet uit dat het Zuid-Europese land een derde ronde aan geld nodig heeft.

Lees alles over de schuldencrisis en de situatie in Griekenland