Een wildplasser is zaterdagavond in Bruinisse door de politie opgepakt nadat hij op de vuist ging met een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA), op straat en in de auto naar het bureau. 

De 53-jarige man uit Wemeldinge werd zaterdagavond rond 23.15 uur op heterdaad betrapt op wildplassen door handhavers van de gemeente Schouwen-Duiveland, in de Bergstraat in Bruinisse.

Tijdens het uitschrijven van de bekeuring ging de man er vandoor. Hij werd achterhaald door de BOA's .Bij de worsteling die vervolgens ontstond mishandelde de wildplasser een van hen.

Agressief

Tijdens de rit naar het cellencomplex in Middelburg werd de man steeds agressiever, zowel verbaal als fysiek. De mam werd hierop klemgezet in de auto, waarna de chauffeur met spoed verder naar Middelburg reed. Daar werd hij in een cel geplaatst. 

In verband met het alcoholgebruik van de man was hij niet in staat tot een verhoor, dus dat gaat zondag plaatsvinden. Hij zit nog vast. De handhaver heeft aangifte van mishandeling gedaan bij de politie. Hij zal een arts gaan raadplegen. Ook is een getuigenverklaring opgenomen door de agenten.