Een deel van de Oosterscheldekering ter hoogte van sluitgat Roompot is van dinsdagavond tot en met vrijdagnacht afgesloten tussen 20.00 en 06.00 uur. 

De kering wordt afgesloten wegens werkzaamheden door energiebedrijf Joulz.

Zij werken aan een uitbreiding van het hoogspanningsnet op een deel van de Oosterscheldekering over sluitgat Roompot en de Noordlandbrug.

De werkzaamheden zijn begin april al begonnen en duren nog tot eind mei. Veel wordt overdag al gedaan tussen 7.30 en 17.00 uur, waardoor er een rijbaan over een lengte van 200 meter niet beschikbaar is. Tijdens de zon- en feestdagen vinden er geen werkzaamheden plaats.

Afsluiting

Vanaf dinsdagavond 18 april tot en met vrijdagnacht 21 april moet de Oosterscheldekering ter hoogte van sluitgat Roompot echter even helemaal dicht tijdens de nachtelijke uren. "Tijdens de afsluiting geldt er een omleiding via de Zeelandbrug, aangegeven via omleidingsborden. Houdt u rekening met een reistijd van 30 minuten extra", aldus de gemeente Schouwen-Duiveland.

Van maandagavond 15 mei tot en met vrijdagnacht 19 mei vinden nog werkzaamheden plaats ter hoogte van de Noordlandbrug. Ook dan geldt er een gehele afsluiting van 20.00 uur tot 6.00 uur in de ochtend.