De gemeente Schouwen-Duiveland heeft een nieuwe en duurzame aanpak gevonden om het snel groeiende onkruid op verharde wegen tegen te gaan.

In samenwerking met Prop Beplantingswerken voert het uitvoeringsbedrijf van de gemeente Schouwen-Duiveland sinds maart een nieuwe methode uit. Ze halen de voedingsbodem voor het onkruid weg middels borstelmachines, blazers en een zuigauto.

Sinds het voorjaar van 2016 heeft de gemeente al moeite om de groei van onkruid tegen te gaan, onder andere door de extreme groei.

Machines

Omdat chemische bestrijdingsmiddelen niet langer waren toegestaan, moesten er machines besteld worden. Ook werden er meer mensen aangenomen om het onkruid op een duurzame manier te lijf te gaan.

Plekken die voor de borstelploeg niet toegankelijk zijn, worden aangepakt met hete lucht machines. De machines zorgen met een temperatuur tot wel 370 graden ervoor dat het onkruid verwelkt en afsterft. Deze hete lucht machines worden gedurende het groeiseizoen voortdurend ingezet.

De gemeente is begonnen in Zierikzee, zodra de werkzaamheden hier afgerond zijn pakken de collega’s de rest van het eiland op dezelfde manier aan.