De gemeente Schouwen-Duiveland heeft een projectsubsidie van 2.500 euro verleend aan vereniging X-Treme.

Het tweedaagse mountainbike evenement met (inter)nationale toppers vond onlangs al plaats in Burgh-Haamstede. De wedstrijd was opgenomen in de Nationale MTB Cup.

Met dit evenement is onder andere de naamsbekendheid van Schouwen-Duiveland vergroot, wat ook de reden was dat de gemeente besloten heeft de 2.500 euro subsidie te verlenen aan de vereniging X-Treme. Het evenement scoort ook hoog op de evenementenvisie van de gemeente.

De vereniging heeft middels communicatie-uitingen ook aangegeven een band te hebben met het eiland en zij wilden 'deze' band ook overbrengen via het evenement.

De Toppers

De eerste internationale wedstrijd in Burgh-Haamstede was een groot succes. In totaal waren er 475 deelnemers. Erik de Groen uit Apeldoorn is eerste geworden na een spannend duel met teamgenoot Jeroen Boelen die een mooie tweede plaats behaald heeft. Sander de Nijs uit Warmenhuizen mocht de derde plaats vervullen.

Bij de junioren lagen de tweeling Mick en Tim van Dijke uit Colijnsplaat aan kop. Uiteindelijk is Mick de winnaar geworden.