Rijkswaterstaat gaat vanaf maandag 3 april 2017 de kwelduintjes op de Brouwersdam verplaatsen.

Het opstuivende zand door de wind van zee heeft de afgelopen tijd regelmatig voor ongewenste zandophopingen gezorgd op de Brouwersdam. Deze kleine duintjes -ook wel kwelduintjes genoemd – worden steeds hoger en houden (regen)water vast dat ze op een later moment weer loslaten. 

"Zeker als het vriest geeft dit een glad en onveilig wegdek met als gevolg dat de dam soms moet worden afgesloten voor het wegverkeer", meldt Rijkswaterstaat. De kwelduintjes worden daarom verplaatst naar de overkant van de weg, de strandzijde.

Veiliger

"Het mes snijdt daardoor aan twee kanten: het uitsijpelende water geeft geen overlast meer op het wegdek en de verplaatste kwelduinen worden een zandvanger tussen het strand en de weg." De Brouwersdam wordt door deze maatregel slimmer onderhouden en veiliger voor de weggebruiker.

Deze werkzaamheden duren waarschijnlijk ruim drie weken. Op de Brouwersdam worden tijdelijke verkeersmaatregelen getroffen. De snelheid wordt verlaagd en op gedeeltes van de dam is maar een weghelft beschikbaar.