Op de weekmarkt in Zierikzee wordt donderdag door uitvaartverzorger Yarden geflyerd voor de theatervoorstelling Broertje Dood.

Broertje dood' is een montage van liedjes, scènes en sketches rondom de dood uitgevoerd door Jan Groenteman en Kiki Jaski. "De dood is misschien voor iedereen te groot en te veelomvattend om echt te bevatten, maar een dertienjarige doet in ieder geval niet alsof dat niet zo is."

"Die is boos, verdrietig, nieuwsgierig en egoïstisch - tegelijk en onomwonden. Ineens draait alles in het dagelijks leven om je broer, wordt alles overhoop geschopt vanwege je broer en vraagt iedereen de hele tijd: 'Hoe is het met Piet?'"

Jan Groenteman en Kiki Jaski waren ter voorbereiding van de voorstelling een maand te gast op de begraafplaats en spraken met medewerkers, uitvaartondernemers, bezoekers en nabestaanden.

"Dat resulteerde in een liefdevolle, levensechte theatervoorstelling compleet met een requiem vol gloednieuwe levensliederen. Groenteman & Vrouw zijn gefascineerd door alle (markante) figuren die ze op en rondom de begraafplaats ontmoet hebben en hebben dit in vooral in veilige, sympathieke scènes gegoten."

Voorstelling

Met de theatervoorstelling brengt de Theatergroep Groenteman & Vrouw het publiek met elkaar in gesprek over de dood. De voorstelling wordt aangeboden door Yarden Vereniging op 6 april in het Filmtheater Zierikzee.

Vanaf 19.00 uur staat er voor bezoekers koffie en thee klaar.