Stranden krijgen opruimbeurt met Expeditie Juttersgeluk

De gemeente Schouwen-Duiveland is op zoek naar strandjutters die op 5 april van 10.00 tot 12.00 uur het strand schoon willen maken.

In april gaat de derde editie van expeditie Juttersgeluk van start, waarbij op alle Noordzeestranden afval wordt opgeraapt. In 2017 verwacht de Expeditie dat alle Noordzeekustgemeenten meedoen en er zo meer dan 700 deelnemers uit het hele kustgebied meehelpen het strand afvalvrij te maken.

"Expeditie Juttersgeluk is een gratis, zinvol juttersuitje op het strand voor mensen die (tijdelijk) minder goed meekomen in de maatschappij", aldus de gemeente.

"Bijvoorbeeld mensen met een sociale achterstand of een licht verstandelijke, psychische en/of lichamelijke beperking." Volgens de gemeente is het schoonmaken van de stranden niet alleen gezellig, maar het draagt ook bij aan je eigenwaarde en zelfvertrouwen.

Programma

"Elke etappe verloopt volgens een vast programma: de deelnemers worden ontvangen met koffie en taart in een strandpaviljoen en worden welkom geheten door de wethouder."

Na een uitleg over hoe je afval op het strand herkent en hoe je het veilig opraapt, start de etappe. "Er wordt stilgestaan bij de mooie en minder mooie dingen op het strand." Het afval wordt door de jutters meegenomen, zodat er een schoon strand achterblijft.

Tip de redactie