Voetbalverenigingen sv Renesse en DFS uit Burgh-Haamstede hebben om een bijdrage gevraagd vanuit de gemeente voor de aanschaf van led-veldverlichting op de sportvelden.

De gemeente heeft besloten om vijftig procent van de kosten op zich te nemen. In Renesse gaat het om een bedrag van 3.956,70 euro en in Burgh-Haamstede gaat het om 13.641,54 euro. Een totaalbedrag van 17.598,24 euro dat bekostigd wordt door de gemeente Schouwen-Duiveland.

"Als gemeenten willen we stimuleren dat verenigingen overgaan op led-veldverlichting omdat led-verlichting minder energie vraagt en de verlichting, doordat deze beter te richten is, minder overlast veroorzaakt en onze duisternis beter waarborgt."

Er zit wel een klein addertje onder het gras. Beide verenigingen zijn betrokken bij een mogelijke samenwerking met ZSC '62 tot de nieuwe vereniging FC de Westhoek. "Het is dus mogelijk dat de verenigingen over enkele jaren hun accommodatie gaan verlaten als er een nieuwe gerealiseerd is."

Accomodatie

Vooralsnog is het onduidelijk of er een nieuwe accomodatie komt. Ook is het niet zeker of er toch een bijdrage kan worden verleend. Mocht dat toch het geval zijn, dan kan de nieuwe ledverlichting meegenomen worden naar de nieuwe locatie.