De 88-jarige Johanna Huige-Kik uit Zierikzee heeft een oproep gedaan om aandacht te houden voor ouderen bij het nieuwe parkeerbeleid.

De gemeente Schouwen-Duiveland werkt aan een nieuw beleid voor het parkeren op het eiland, maar volgens mevrouw Huige-Kik zou het mooi zijn als ook 'de oudjes' hier nog profijt van hebben. "Ik hoop dat er een betere regeling voor ouderen uit de bus komt, want die parkeerkaarten zijn voor een oud mens werkelijk een crime."

De 88-jarige krijgt regelmatig onverwachts bezoek van haar (klein)kinderen. "Niet lang, maar even wat drinken en snel even iets doen wat oma niet meer kan." Omdat de kinderen vaak onverwachts komen, denkt Huige meestal pas later aan de benodigde parkeerkaart.

"Dan ben je verschrikkelijk blij dat er nog geen briefje tussen de ruitenwisser zit, want 97 euro is niet niks. Ik begrijp dat de gemeente geld nodig heeft, maar hopelijk weet u hier een betere oplossing voor."

Vergunning

Daarnaast wil Johanne Huige-Kik aandacht vragen voor de afstand die ze soms moet lopen met volle boodschappentassen. Ze gaat met de auto naar de supermarkt, omdat fietsen door de binnenstad te gevaarlijk wordt.

"Maar slecht ter been zijnde moet je met een parkeervergunning een flink stuk lopen. Leeg gaat dat nog maar met een tas vol boodschappen valt dat niet mee." Wel constateert ze dat ze wellicht gebruik zou kunnen maken van een invalidenplaats. "Maar, daar voel ik me net nog te goed voor."

"U bent er voor de jongeren die de toekomst hebben, maar ook voor de ouderen die hard en lang gewerkt hebben en die het een eer vinden om zo lang mogelijk met hulp van familie voor zichzelf te zorgen."