Een agent heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag meerdere malen op een auto geschoten, nadat de bestuurder van dat voertuig op een andere agent inreed.

De politie kreeg vrijdagavond een melding van vuurwerkoverlast op de Schelpstraat in Zierikzee, waarna ze een kijkje gingen nemen op het parkeerterrein van een supermarkt.

"Daar spraken we enkele jongeren aan en vroegen om hun legitimatie. Ook spraken we de bestuurder van een daar geparkeerde auto aan."

De man in de auto werkte echter niet mee en reed er met zijn voertuig vandoor. "Daarbij reed hij bijna een van de dienders aan." Vervolgens is er op de auto geschoten, maar de bestuurder wist te ontkomen. De agent waar de automobilist op inreed bleef fysiek ongedeerd.

Zoekactie

Er werd meteen een zoekactie opgestart, waarbij meerdere politie-eenheden werden ingezet waaronder de politiehelikopter. Op het parkeerterrein werd door de technische recherche een onderzoek ingesteld. De zoekactie leverde geen verdachte en geen voertuig op en werd in de loop van de nacht beëindigd.

In de loop van zaterdag meldde de dader zich bij de politie. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag.