Mevrouw Bea Arends Vogelezang heeft woensdagavond uit handen van burgemeester Gerard Rabelink een lintje ontvangen.

De Koninklijke onderscheiding werd haar opgespeld tijdens een bijeenkomst van het Rode Kruis Schouwen-Duiveland in restaurant De Wildeman in Zierikzee.

Mevrouw Arends sloot zich in 1978 aan als vrijwilliger bij de afdeling Zierikzee van het Rode Kruis, alwaar ze een groot aantal functies heeft uitgevoerd. "Zij werd als helper onder meer lid van de colonne en werd ingezet als vrijwilliger op de ambulancedienst op Schouwen-Duiveland."

Daarnaast zette zij zich in voor EHBO onderwijs aan jongeren en was zij vrijwilliger bij de bloedbank en bij evenementen. In 1999 werd ze bestuurslid binnen de afdeling Zierikzee en vanaf 2002 ook van het toenmalig district Schouwen-Duiveland.

Vrijwillig

Na de fusie van 2012 werd Bea Arends bestuurslid van het district Zeeland. "Bij veel organisaties is Bea daarom ook het gezicht van de plaatselijke afdeling van het Rode Kruis." Voorbeelden zijn de avondvierdaagse, de havendagen, de hardloopwedstrijden van sportvereniging Delta Sport en Koningsdag.

Naast haar werk voor het Rode Kruis heeft Arends zich ook tien jaar ingezet voor de werkgroep Dierenbescherming Schouwen-Duiveland en ze begeleidde jarenlang mensen met een verstandelijke beperking tijdens het zwemmen.