Geluidsoverlast Brouwersdam is verantwoordelijkheid gemeenten

De geluidsoverlast die inwoners van de gemeente Goeree-Overflakkee ervaren is de verantwoordelijkheid van de gemeenten Schouwen-Duiveland en Goeree-Overflakkee.

Dat is de reactie van de Provincie Zeeland op een brief van het bewonerscomité geluidsoverlast Oudeland, Ouddorp en vereniging verblijfsrecreanten Poldersbos.

De instanties stuurden medio augustus 2016 een brief en een e-mail naar zowel de twee gemeenten als naar de provincie om aandacht te vragen voor het beleid ten aanzien van de evenementen op de Brouwersdam en de geluidsoverlast die zij ervaarden.

Volgens de bewoners promoten de gemeentes en de provincie de locatie van de Brouwersdam te veel, waardoor zij regelmatig kampen met geluidsoverlast.

Evenementen

Provincie Zeeland laat weten dat het klopt dat zij evenementen met een nationale uitstraling promoten. "Dit doen wij vanwege de grote sociale en economische waarde van dit soort evenementen voor Zeeland. Het evenement Concert at Sea, dat plaatsvindt op de Brouwersdam, valt hier onder."

Maar, daarnaast promoot de provincie ook evenementen als Film by the Sea (Vlissingen) en het Zeeland Nazomer festival (Middelburg). "Ons beleid richt zich dus niet specifiek op de promotie van de locatie Brouwersdam."

Overlast

Voor wat betreft de geluidsoverlast die men ervaart, stuurt de provincie de bewoners door naar de gemeenten. "Het verlenen van een evenementenvergunning is echter een verantwoordelijkheid van de betreffende gemeente. De gemeente is ook verantwoordelijk voor het toezicht en de handhaving."

Tip de redactie