Toon Gebrands, algemeen directeur van PSV Eindhoven, is op vrijdag 3 februari 2017 gastspreker tijdens de Sportverkiezingen 2016 in Schouwen-Duiveland.

De sportverkiezingen over het jaar 2016 worden gehouden in het sportcafé van Sportboulevard Sportblok aan de Lange Blokweg in Zierikzee. Naast de bekendmaking van de winnaars, worden er ook diverse presentaties en demonstraties gegeven.

Toon Gebrands neemt de aanwezigen op inspirerende wijze mee in de maakbaarheid van succes.
Gerbrands is naast algemeen directeur ook prestatiemanager en auteur van de boeken De lerende Winnaar, De Succes Crisis en rond 27 februari verschijnt er nog een boek.

Verkiezing

De avond kent een wisselend programma met de bekendmaking van de winnaars van de aanmoedigingsprijs (talent), de penning van verdienste (vrijwilliger), de organisatieprijs (evenement) en als sluitstuk de verkiezing van sporter en sportploeg van het jaar.

De genomineerden voor sporter van het jaar zijn Nout van den Bos, Zierikzee (atletiek), Marika Padmos, Brouwershaven (turnen), Leon van der Wekken, Burgh-Haamstede (paardensport),  Elvira de Weerdt, Zierikzee (bowling), Pelle Gelderblom, Zierikzee (atletiek)

Sportploeg

Nominaties voor sportploeg van het jaar zijn er voor Beachtennisduo Van Slooten/Boot (LTC Zierikzee), Heren senioren-1 team van Forza Schouwen-Duiveland (volleybal), Heren senioren-1 team van MZC’11 (voetbal), Heren senioren-1 team van SKNWK (voetbal).

De presentatie van de avond is in handen van Joop van der Laan en Marcel Willemse.