Door een samenwerking van verschillende partijen beschikken inwoners van het buitengebied binnenkort ook over snel internet.

De Ondernemerskring Schouwen-Duiveland en Agrarisch Schouwen-Duiveland/ZLTO hebben met hulp van de gemeente en enthousiaste ambassadeurs geregeld dat mensen in het buitengebied worden voorzien van sneller internet.

Bewoners en ondernemers hebben massaal aangegeven gebruik te maken van de diensten voor snel internet. "Het netwerk voor het snelle internet in de polders van Schouwen-­Duiveland wordt definitief aangelegd", melden de initiatiefnemers. In totaal hebben 185 mensen zich ingeschreven voor een abonnement.

Op 23 november hielden de partijen een informatieavond over het realiseren van breedband internet in het buitengebied van de gemeente. De avond was bedoeld voor bewoners en ondernemers op alle adressen die niet kunnen beschikken over een internetverbinding van minimaal 30 Mb/s downloadsnelheid.

Aansluiting

"Dit is de norm die de Europese Commissie hanteert voor een goede internetverbinding." De providers die de inwoners van sneller internet willen voorzien presenteerden tijdens deze avond de oplossing die zij aanbieden om voor elk adres een breedband internet aansluiting te realiseren, en met succes zo blijkt nu.

De eerste 250 klanten kunnen aanspraak maken op een tegemoetkoming van 200 euro van de gemeente Schouwen­-Duiveland. De eerste klanten worden vanaf 1 februari aangesloten. Meer informatie is te vinden via de facebookpagina van snelinternetschouwen en via www.greenet.nl/schouwen