De gemeente Schouwen-Duiveland moet nog 420.000 euro uitgeven in de herontwikkeling van het Haringvlietplein in Zierikzee om geen subsidie terug te hoeven betalen.

De provincie Zeeland heeft een subsidie van 785.000 euro aan de gemeente Schouwen-Duiveland toegekend voor de ontwikkeling van het Haringvlietplein, maar de provincie heeft wel een paar voorwaarden gesteld aan deze subsidie.

Zo moet voor 1 januari 2017 ruim 1.6 miljoen euro zijn uitgegeven aan subsidiale uitgaven die samenhangen met de herstructurering en er moet een getekende samenwerkingsovereenkomst zijn tussen de gemeente en Rialto Vastgoedontwikkeling.

De ontwikkelaar Rialto is voornemens om de locatie om te vormen naar een locatie met winkels, supermarkten en grootschalige detailhandel. In de eerste fase gaat het om een ‘Food retail cncept’met twee supermarkten van 2.500 vierkante meter en vijfhonderd vierkante meter voor dagwinkels.

In de tweede fase gaat het over vijfduizend vierkante meter voor grootschalige detailhandel die in het historische winkelgebied van Zierikzee niet inpasbaar is. “De toegekende subsidie is een zeer belangrijke bouwsteen van de go/no-go voor de herontwikkeling van het Haringvlietplein.

In een brief aan de gemeenteraad laat het college weten dat de getekende samenwerkingsovereenkomst voor december nog op de planning staat, daarnaast wil het college -omdat de tijd dringt – de rest van het benodigde geld alvast uitgeven om later officieel toestemming te vragen via de gemeenteraad.

Het gaat dan onder andere om de aankoop van een perceel door de ontwikkelaar Rialte en de besteding van de gelden aan een aantal opties. Welke dit precies zijn, is op dit moment nog vertrouwelijke informatie. Mocht de gemeente niet voldoen aan de voornoemde voorwaarden, dan zal (gedeeltelijk) de subsidie terugbetaald moeten worden.

Het bericht Tijd dringt voor provinciale subsidie voor Haringvlietplein verscheen eerst op Schouwen Duiveland.