Gemeente vanaf het nieuwe jaar alleen op afspraak te bereiken

De gemeente Schouwen-Duiveland werkt al sinds 3 februari 2014 (gedeeltelijk) op afspraak, maar vanaf 2 januari 2017 wordt er volledig op afspraak gewerkt.

De afgelopen jaren heeft de gemeente ervaringen opgedaan met het werken op afspraak en met succes. "We kunnen stellen dat onze burgers over het algemeen tevreden zijn over de mogelijkheid om, op het door hun uitgekozen moment, op afspraak langs te komen", aldus de gemeente.

Het werken op afspraak zorgt er volgens hen voor dat zowel de burger als de medewerker beter voorbereid is op het bezoek. De gemeente heeft naast een aantal momenten van vrije inloop gewerkt met een digitale afsprakenmodule, waarbij de burgers 24/7 een afspraak konden maken voor producten van Burgerzaken.

Afspraak

Wie een afspraak wilde maken omtrent Ruimte en Milieu moest telefonisch een afspraak maken en mensen die een afspraak willen bij de balie Werk, Inkomen en Zorg kunnen een afspraak maken na een eerste bezoek bij de vrije inloop.

"We zijn ons bewust dat dit een aantal verschillende openingstijden en manieren van werken opleverde." De vrije inloop bij de balie Burgerzaken en de balie Werk, Inkomen en Zorg worden dan ook nog steeds druk bezocht.

Het college van burgemeester en wethouders heeft echter de ambitie uitgesproken om volledig op afspraak te gaan werken. “Vooruitlopend op de nieuwe website introduceren we per 2 januari 2017 het volledig werken op afspraak.”

Vrije inloop

De vrije inloop verdwijnt dan ook per 2 januari 2017 en inwoners maken voor alle zaken die zij op het gemeentehuis moeten regelen een afspraak. "Het liefst via de afsprakenmodule maar het kan eventueel ook telefonisch."

Tip de redactie